Spring naar inhoud

Vrijdag 2 december: Rotterdam in historisch Arminiuskerk

Het voelt als thuiskomen, ik heb jarenlang als vakbondsbestuurder bij FNV Bondgenoten in deze regio gewerkt. Voornamelijk in de Rotterdamse haven voor beter werk, inkomen en zeggenschap. Vooral dat laatste wilden de meeste bedrijven niets van weten. Bij de vakbondsleden was er natuurlijk ook het Ajax - Feijenoord gevoel, maar ik in de wandelgangen werd ik snel "meisje uit de randstad" genoemd, "die krijgt het voor elkaar". Ik denk met liefde terug aan die tijd, ik betrap mezelf op enige nostalgie.

Nevin Özütok
Nevin Özütok

In de stad is het gezellig, in de nieuwe markthal waar ik voor het eerst ben, eet ik snel een hapje en ga dan door naar de Arminiuskerk. Wij zitten in de prachtige kerkzaal. Er zijn veel kandidaten van de lijst naar Rotterdam afgereisd. De verhalen zijn niet altijd hetzelfde, het is opvallend dat het meer inhoudelijker wordt. Vanavond is er veel aandacht voor vergroening van Nederland en infrastructuur rondom Rotterdam.

Als ik aan de beurt ben, hoop ik de aandacht vast te kunnen houden voor sociale vraagstukken van onze samenleving. Ik vertel iets over mij achtergrond, mijn werk als bestuurder, ruimte aan burgers en wat mijn toegevoegde waarde in de fractie kan zijn. Op de lijst staan uitstekende kandidaten die duurzaamheid kunnen doen, ik ben breed inzetbaar op sociaal. “Financiën dat zou niet verstandig zijn” zeg ik, "ik sla zo een gat in de begroting". Vrolijk gelach in de zaal.

Het is 23.00 uur als ik de trein naar huis neem.