Spring naar inhoud

Sail Academy, over een kans voor werkloze jongeren in het stadsdeel

Je bent jong, net van school en op zoek naar werk. Dat is best moeilijk zonder werkervaring of een netwerk dat je hebt opgedaan tijdens je stage. Laat staan als je begint met werken zonder je opleiding te hebben afgerond. Waar begin je dan?

Op de Sail Academy! Stadsdeel Oost heeft aan Sail gevraagd een werk- en leerprogramma op te zetten waarin jongeren kunnen meedraaien en bij een ontzettend groot evenement dat iedereen kent, ervaring op te doen. Dat is goed voor je cv, je werkervaring en je zelfvertrouwen. De bedoeling is de jongeren een zetje te geven naar een betaalde baan of te inspireren weer terug naar school te gaan.

De jongeren worden in verschillende fases gekoppeld aan studenten. Samen maken ze plannen voor de buurt en de ondernemers tijdens Sail. Hoe kunnen we de lasten voor de buurt en voor de ondernemers omzetten in pluspunten. Gedacht wordt aan bewonerspassen, zodat bewoners tijdens Sail met korting terecht kunnen bij de ondernemers. Het ene team komt met de ideeën, het volgende werkt ze uit en weer een ander team staat straks klaar om de plannen uit te voeren.

Het project is nog maar net begonnen of de eerste jongere is alweer uitgevallen. Ziek? Geen zin meer? Moeilijk? Nee hoor. Een nieuwe baan! De nieuwe werkgever gaf aan dat het project Sail op het cv van deze jongen een groot pluspunt was. En dus start hij maandag met zijn nieuwe baan. Alvast één jongere op de rit, daarmee is dit project voor mij al geslaagd, maar we gaan natuurlijk voor meer. Ben jij of ken jij een jongere die ook graag bij Sail wil werken, kijk dan op de website van Sail.