Spring naar inhoud

30 november werkgroep Milieu van GroenLinks

Werkgroep Milieu van GroenLinks is een van de meest actieve werkgroepen van GroenLinks en dat was te merken. De avond was zeer professioneel georganiseerd. Van de voorzitter Titia van Leeuwen krijgen we tweeënhalve minuut om ons voor te stellen en twee projecten te noemen waar we aan vergroening hebben gewerkt.

Nevin Özütok
Nevin Özütok

Er zijn 11 kandidaten aanwezig, we zitten keurig in een rij. Vera Dalm, moderator van de avond, wil op kleur van onze schoenen de rij opstellen. Dat is meteen de eerste teamopdracht, we herschikken ons naar schoenkleur. Mijn lichtgrijze schoenen zijn het meest lichte van de rij. Dan vraagt Vera aan de zaal wie mag beginnen, donker of licht. Zaal beslist voor licht, ik mag beginnen.

Tweeënhalve minuut is erg kort daarin kan ik nog niet de helft van mijn duurzame en vergroeningsacties opsommen.  Dat is jammer, maar gelukkig heb ik afvalscheiding en zonnepanelen wel genoemd, denk ik dan. Ik luister naar andere kandidaten en ben onder de indruk van Bart Snels als ik hoor dat hij de Klimaatwet heeft geschreven. Het is fantastisch om al deze verhalen aan te horen, ik zie een geweldig team voor de fractie in Den Haag voor me.

Nevin Özütok
Nevin Özütok

In het tweede deel van de avond komen de inhoudelijke vragen. We mogen ieder twee vragen beantwoorden, anders redden we het niet qua tijd en gezien het grote aantal kandidaten. Alles komt aan bod, fiscalisering, investering in groen, motiveren van burgers, Europa en natuurlijk Donald Trump die niet gelooft in het klimaatprobleem.

 

De inspirerende avond eindigt met een gezellige borrel.